skip to Main Content
Hakersan Yapı Mimarlık Ltd. Şti.

Çelik konstrüksiyon üretiminde son teknoloji olan kaynaksız yapı teknolojisi ile her türlü çelik konstrüksiyon yapı çelik yapı imalatı yapılabilmektedir.Kaynaksız yapı teknolojisinde metal aksamlar birbirlerine kaynak ile birleştirilmez.Kaynaksız yapı’da Temeli oluşturmak için kullanılan profillerden, zeminde ağırlığı taşıyacak profillere, çatıyı oluşturan karkas, makas ve aşıklardan, duvar içi profillerine kadar çelik konstrüksiyon’u oluşturan hiçbir metal aksama kaynak veya türevi işlem uygulanmaz. Civata ve somun yardımıyla birleştirilen çelik profiller hem dayanıklılık hemde prefabrik yapılara demonte özelliğini getirerek prefabrik yapılara sökülebilme özelliğini getirmektedir.Bunun sizlere faydası, başlıca cam ve pencereler için portatif olma özelliğini sağlaması, duvarların veya boyun uzatılıp kısaltılmasını sağlaması, ek yaparak aynı kalitede büyütülmesi gibi faktörlerdir.

Çelik çatı ve çelik yapı imalat ve montaj alanlarındada faaliyet gösteren firmamızın çeşitli ve yüzlerce projede imzası vardır.

Çelik Konstrüksiyon Yapı Nedir?

Çelik konstrüksiyon yapılarda tüm taşıyıcı sistemlerin çelikten üretildiği, özellikle deprem tehtidi taşıyan coğrafi bölgelerde tercih edilen, çoğunlukla çelik konstrüksiyon fabrika binaları, çelik konstrüksiyon hangar, çelik konstrüksiyon spor tesisleri, çelik konstrüksiyon depo ve çelik konstrüksiyon atölyelerde kullanılan, geniş açıklıklara ve yüksekliğe sahip çelik yapı sistemidir.

Ülkemizdeki kentleşmenin büyük çoğunluğu 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yoğunlaşmıştır. Buna oranla çelik konstrüksiyon yapı sistemlerine olan tercih geçmişte oldukça azdı. Çelik yapılar diğer taşıyıcı sistemlere göre çok üstün mekanik özelliklere , statik yeteneklere ve uygulama kolaylığına sahiptir. Çelik konstrüksiyon, çelik bina, çelik ev, çelik yapı gibi çelik konstrüksiyon yapılar hızlı, güvenli ve ekonomik olması ve belirli standartlara sahip olması nedeniyle hızla yaygınlaşan çelik yapı sistemidir.

Çelik Konstrüksiyon Yapıların Türleri Nelerdir?

Çelik konstrüksiyon yapılar, ağır çelik ve hafif çelik konstrüksiyon yapılar olarak ikiye ayrılmaktadır. Büyük açıklıklı ve kreynli fabrika binalarını ağır çelik yapılara, prefabrik atölye ve depo yapılarını da hafif çelik konstrüksiyon yapılara örnek verebiliriz.

Çelik konstrüksiyon yapılar yalıtımlı ve yalıtımsız olarak da ikiye ayrılmaktadır. Yalıtımlı binaların duvar ve çatılarında kullanılan poliüretan paneller veya taşyünü paneller sayesinde ısı ve ses yalıtımı sağlanmaktadır. Yalıtımsız çelik binaların tercih edilme sebebi ise ekonomik olmasıdır.

Çelik Konstrüksiyon Yapı Nerelerde Kullanılmaktadır?

Çelik konstrüksiyon yapılar çoğunlukla çelik fabrika binaları, çelik sanayi yapıları, uçak hangarları, spor tesisleri, çelik konstrüksiyon hangarlar, çelik konstrüksiyon atölyeler, çelik konstrüksiyon depolar gibidir.

Çelik Konstrüksiyon Yapı Avantajları Nelerdir?

Hafif olması nedeniyle çelik konstrüksiyon yapılar daha az deprem yüklerine maruz kalır, sağlamdır, imalat ve montajda işçilik ve zamandan tasarruf sağlar. Çelik konstrüksiyon yapılarda farklı konstrüksiyon sistemleri uygulanabilir.

Çelik konstrüksiyon yapıların kurulumu hızlıdır, defalarca sökülüp tekrar monte edilebilir ve uzun ömürlüdür. Çelik %100 geri dönüştürülebilir ve bu işlem kaç kez yapılırsa yapılsın, özelliğini kaybetmez, çevreye zarar vermez.

Back To Top